Η ιστορία της Sue

Πριν το χειρουργείο και μετά από 3 μήνες

Γεια σας! Με λένε Sue, είμαι 65 χρονών και γιαγιά. Έχω την ευτυχία να ζω σε ένα μικρό ελληνικό νησί που ονομάζεται Ύδρα. Δεν έχουμε αυτοκίνητα εδώ, και σχεδόν μηδενικό ποσοστό εγκληματικότητας!

Ζω εδώ από το 1980 και έχω δοκιμάσει διάφορες δίαιτες, με διάφορους διαιτολόγους! Αλλά δεν έχω κάνει δίαιτα από τότε που έκανα τα παιδιά μου- τα τελευταία 30 χρόνια!!!

Πέρυσι η υγεία μου έκανε βουτιά και ένιωσα ότι είχα σοβαρό πρόβλημα. Μου ήταν πολύ δύσκολο και μόνο να περπατάω στα πλακόστρωτα εδώ στην Ύδρα, τα σκαλοπάτια ήταν το κάτι άλλο!!! Έπρεπε να σταματήσω για να πάρω ανάσα κάθε 5 βήματα!!! Ένιωθα ότι κουτσαίνω αντί να περπατάω. Υποφέρω από αλλεργικό άσθμα από τότε που ήμουν 4 ετών. Μέχρι την ηλικία των 12 ετών, θυμάμαι έντονα ότι μεταφέρθηκα πολλές φορές στο νοσοκομείο για χορήγηση οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα της μετακόμισης μου από την Αγγλία που μεγάλωσα, στην Ύδρα, πριν 44 χρόνια, παλεύω με διάφορες αλλεργίες. Από συκιές, μαργαρίτες, λεβάντες, γύρη από ελαιόδεντρα, ευκάλυπτο κλπ.

Τελικά πέρυσι είπα αρκετά! Θα κάνω εξετάσεις και θα μάθω πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημά μου! Οι γιατροί και τα μέλη της οικογένειας όλοι έλεγαν χάσε βάρος και τα προβλήματά σας θα εξαφανιστούν...Το έκανα και τα προβλήματά μου ήταν ακόμα εκεί!!! Απογοητευμένη ξαναπήρα βάρος!

Τότε συμφώνησα να μιλήσω με ανθρώπους για να κάνω μια επέμβαση που θα με βοηθήσει να χάσω και να διατηρήσω το βάρος. Τον Οκτώβριο μίλησα με έναν ειδικό πνευμονολόγο και έκανα ένα τεστ άπνοιας. Είπε ότι σταματάω να αναπνέω πάνω από 6 φορές κάθε λεπτό! Αυτό είναι επικίνδυνο! Έτσι, μου δόθηκε μια μάσκα για να τη φοράω κάθε βράδυ. Παλεύω με τη μάσκα κάθε βράδυ.... Είναι πολύ δυσάρεστο! Παρόλα αυτά, μπορούσα να δω μια μικρή διαφορά και έτσι συνεχίζω να τη χρησιμοποιώ.

Στη συνέχεια μίλησα με διάφορους γιατρούς σχετικά με το είδος της επέμβασης που θα έπρεπε να κάνω. Όλα μου τα εξήγησαν στα ελληνικά.... Πολύ μπερδεμένο!!! Στη συνέχεια, ένα άλλο άτομο δεν είχε την υπομονή να μου εξηγήσει τίποτα, καθώς ήμουν «ξένος»! Στη συνέχεια συναντήσαμε τον Δρ Ιωάννη Γερογιάννη τον χειρουργό, ο οποίος όχι μόνο εξήγησε τα πάντα στα αγγλικά, αλλά και σχεδίασε διαγράμματα για να βεβαιωθούμε ότι καταλάβαμε ακριβώς τι μας έλεγε!!! Εντυπωσιάστηκα πολύ!!! Επιτέλους, κατάλαβα τι σκεφτόμουν να κάνω στον εαυτό μου!!

Ο Δρ Γερογιάννης εξέτασε όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου και είπε ότι βασικά ήμουν εντάξει. Απλά έπρεπε να κάνω μια γαστροσκόπηση για να ελέγξω σε τι κατάσταση ήταν το στομάχι μου. Εκεί ήταν το πρόβλημα! Είχα χρόνια χρόνια γαστρίτιδα και δεν το ήξερα!!! Είχα επίσης μια διαφραγματοκήλη την οποία επίσης δεν γνώριζα! Χρειαζόμουν λοιπόν αντιβιοτικά για να λύσω τα προβλήματά μου. Στη συνέχεια έπρεπε να περιμένω 2 μήνες για να βεβαιωθώ ότι όλα ήταν εντάξει στο στομάχι μου!!! Επιτέλους έτοιμη για τη γαστρική παράκαμψη!! Έμεινα στην κλινική Λευκός Σταυρός για 48 ώρες, όλες οι νοσοκόμες ήταν καταπληκτικές! Πολύ προσεκτικοί! Ο χειρουργός μου περνούσε αρκετές φορές την ημέρα για να δει πως τα πάω και ένιωθα σαν να με φρόντιζαν όλοι! Επίσης, ο σύζυγός μου δεν έφυγε από το πλευρό μου και τα αγόρια μου ήταν επίσης εκεί!!! Τεράστιο σύστημα υποστήριξης😀. Στη συνέχεια μου επέτρεψαν να πάω σπίτι μου, αλλά έμεινα κοντά στο νοσοκομείο τις πρώτες 7 ημέρες μέχρι να νιώσω πιο δυνατή και να περπατάω για λίγα λεπτά καθημερινά. Πολύ περίεργα συναισθήματα... ΚΑΜΙΑ λιγούρα, ΚΑΜΙΑ πείνα, ΚΑΝΕΝΑ άσθμα, ΚΑΜΙΑ αλλεργία. Επίσης, ΚΑΝΕΝΑΣ πόνος!!!

Μετά από 7 ημέρες ανάρρωσης από το χειρουργείο μου επετράπη να επιστρέψω στο σπίτι μου στην Ύδρα. Τότε έτρωγα πουρέ, όχι ότι πεινούσα αλλά μου είπαν να τρώω 2 ή 3 κουταλιές πουρέ κάθε 3 ώρες. Έτσι έκανα, καθώς και ροφήματα πρωτεϊνών.

Με έκπληξη λέω ότι τον πρώτο μήνα έχασα 10 κιλά!!! Έχω χάσει 16 κιλά σε 6 εβδομάδες... χωρίς καμία δυσκολία!!! Και αισθάνομαι υπέροχα! Μπορώ να περπατάω πάνω και κάτω από τα σκαλιά... βέβαια μου κόβεται η ανάσα οπότε σταματάω για ένα λεπτό να πάρω ανάσα και συνεχίζω!! Έχω ξεκινήσει μαθήματα γιόγκα και περπατάω καθημερινά! Τίποτα δεν με σταματάει τώρα😀😀

Είμαι πολύ ευγνώμων που ο Δρ Γερογιάννης είναι δίπλα μου, μου στέλνει μηνύματα καθημερινά! Με ελέγχει για να σιγουρευτεί ότι δεν υπερβάλλω σε τίποτα!!! Επίσης η διαιτολόγος μου, Γεωργία Αλεξίου, μου μιλάει καθημερινά. Ρωτάω συνεχώς αν αυτό είναι εντάξει.... Ή όχι;!!!! Στους 2 μήνες από την επέμβαση μου είμαι μείον 19 κιλά!!! Τρώω μαλακές τροφές,smoothies, καφέδες και πραγματικά δεν αισθάνομαι ότι χάνω τίποτα!!! Έχω διαπιστώσει ότι αν τρώω πολύ γρήγορα είναι πιθανό να κάνω εμετό! Επίσης, δοκίμασα ένα χάμπουργκερ την περασμένη εβδομάδα και απλά δεν έκατσε καλά!!! Οπότε και αυτό επέστρεψε! Αλλά αυτές είναι οι μόνες φορές που δεν μπορούσα να χωνέψω πράγματα. Όλα τα άλλα πάνε καλά, με πολύ μάσημα!!

Πρόσφατα συμπλήρωσα 3 μήνες μετ΄ά την γαστρική παράκαμψη και για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια είμαι κάτω από 100 κιλά, έχοντας χάσει 24 κιλά! Είμαι πολύ πιο δραστήρια, κουράζομαι πιο δύσκολα και βλέπω επίσης ότι η υπέρτασή μου βε΄λτιώνεται. Τώρα δουλεύω με το γιατρό μου να σταματήσουμε τα φάρμακα της πίεσης! 😀 Νιώθω καλά και συνεχίζω τις προσπάθειες.

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω δύο επαγγελματίες ανθρώπους συνεχώς μαζί μου, τον γιατρό μου και τον διαιτολόγο μου! Σας ευχαριστώ που βελτιώσατε τόσο πολύ τη ζωή μου!!!

Sue Parker


Ο Δρ. Ιωάννης Γερογιάννης στο Πανελλήνιο συνέδριο χειρουργικής.

Βοηθώντας τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία και να επιτύχουν ένα υγιές βάρος για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ο Δρ. Ιωάννης Γερογιάννης δεσμεύεται να παρέχει εξατομικευμένη και σύγχρονη ιατρική φροντίδα.

Με 10ετή εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και στη Χειρουργική Παχυσαρκίας, ο Δρ. Γερογιάννης είναι εδώ για να σας υποστηρίξει σε κάθε βήμα της πορείας σας προς ένα υγιέστερο μέλλον.

Previous
Previous

Η ιστορία της Tracey

Next
Next

Τί είναι η Γαστρική παράκαμψη (Roux-en-Y Gastric Bypass)