Τί είναι η Γαστρική παράκαμψη (Roux-en-Y Gastric Bypass)

Στομάχι 12δάκτυλο (πριν) Παράκαμψη του στομάχου και του 12δακτύλου (μετά)

Επέμβαση

Γίνεται Λαπαροσκοπικά ή Ρομποτικά με 4 -5 μικρές οπές των μερικών χιλιοστών. Δημιουργούμε ε΄να μικρό γαστρικό θύλακα που ενώνεται με το λεπτό έντερο, ώστε η τρο΄φή να παρακάμπτει το μεγαλύτερο μέρος του στομάχου και ένα μικρό τμήμα του λεπτού εντέρου.

Διάρκεια και νοσηλεία

Η χειρουργική επέμβαση του γαστρικού bypass διαρκεί συνήθως περίπου 2 ώρες και οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους την επομένη μέρα της επέμβασης. Ο χρόνος της επέμβασης εξαρτάται πάντα από την πολυπλοκότητα του χειρουργείου ιδίως εάν ο ασθενής στο παρελθόν έχει υποβληθεί σε άλλες επεμβάσεις στην κοιλία.

Ιστορία

Η γαστρική παράκαμψη Roux-en-Y ως βαριατρική επέμβαση ή επέμβαση απώλειας βάρους έχει μελετηθεί για πάνω από 50 χρόνια. Ως εκ τούτου, αναφέρεται συχνά ως το "gold standard ".


Ο Δρ. Ιωάννης Γερογιάννης στο Πανελλήνιο συνέδριο χειρουργικής.

Βοηθώντας τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία και να επιτύχουν ένα υγιές βάρος για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ο Δρ. Ιωάννης Γερογιάννης δεσμεύεται να παρέχει εξατομικευμένη και σύγχρονη ιατρική φροντίδα.

Με 10ετή εξειδίκευση στη Χειρουργική Παχυσαρκίας, ο Δρ. Γερογιάννης είναι εδώ για να σας υποστηρίξει σε κάθε βήμα της πορείας σας προς ένα υγιέστερο μέλλον.

Previous
Previous

Η ιστορία της Sue

Next
Next

Αποκατάσταση Κήλης: Ανοικτά, λαπαροσκοπικά ή ρομποτικά;